Retourneren & Garantie

Wat is de bedenktermijn?

Je hebt de mogelijkheid om je bestelling te retourneren binnen 14 dagen. Je hebt dus twee weken de tijd om te bepalen of je het bestelde product wilt houden.

Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag je de verpakking keurig openmaken en het product uitproberen. Het product dient met originele verpakking in ongebruikte staat geretourneerd worden. Indien de verpakking gebroken of beschadigd door ons is ontvangen of het product is beschadigd, kunnen wij daarvoor kosten in rekening brengen. 

De bedenktijd gaat in op de dag na levering.

Garantie
De garantietermijn van een artikel uit ons assortiment is doorgaans 1 jaar. De garantie geldt alleen op fabrieksfouten, zoals stiksels, sluitingen e.d., maar geldt niet voor slijtage of ouderdom bij normaal of intensief gebruik.

Terugbetaald worden bij retourneren:
Na ontvangst van het product, betalen wij je alle gedane betalingen terug. Dit inclusief eventuele verzendkosten die wij in rekening hebben gebracht. We gebruiken dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt om de terugbetaling te doen, tenzij je instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos.

Als je al hebt betaald, betalen we je terug:

  • iDeal, Paypal, Creditcard of achteraf betalen: binnen 3-5 werkdagen;

Terugbetaald worden bij annuleren:

Op het moment dat je annulering is verwerkt betalen we je terug. We sturen dan een mail ter bevestiging. Als je al betaald hebt, betalen we je terug:

  • iDeal, Paypal, Creditcard of achteraf betalen: binnen 3-5 werkdagen;

Terugbetaald worden bij verkeerd betalen:
Te veel betaalde bedragen storten we automatisch terug. Binnen 14 dagen staat het teveel betaalde bedrag op je rekening.

Wanneer wij een betaald bedrag niet kunnen koppelen aan een bestelling, storten we het bedrag binnen 14 dagen terug op je rekening.

Hoe vraag ik een retour aan?
Om het retourneren te starten, ga je naar het 
herroepingsformulier en vult deze zo volledig mogelijk in. Vervolgens nemen wij de retour in behandeling en ontvangt u na goedkeuring de retour instructies.

Status van retourzending
De verwerking van een retourzending kan 3 tot 5 werkdagen duren. Mocht je na 5 werkdagen nog geen bericht van ons hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als je de bestelling hebt betaald, is het afhankelijk van de betaalmethode wanneer het bedrag wordt teruggestort. De betalingsverplichting vervalt uiteraard als je nog niet hebt betaald.

Voorwaarden retourneren
De retourkosten zijn voor rekening van de klant. Echter kun je het artikel tegen bepaalde voorwaarden kosteloos retourneren. Is het artikel beschadigd? Kijk dan bij de veel gestelde vragen over de garantie.

NB: Gepersonaliseerde artikelen kunnen niet worden geretourneerd!!

Sommige producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

De retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat hoesjesmetinitialen.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van geretourneerde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een Track and Trace code en bewaar deze goed.

Voor een snelle en correcte afhandeling van de retour, is het belangrijk dat je de retour eerst meldt via de link ‘Retouraanvraag starten’.